Morse Code
Morse code is oud zou je kunnen zeggen, en ja dat is waar. Maar het is de basis van sommige communicatie systemen.

De uitvinder:

Samuel Finley Breese Morse

Een VS-Amerikaans schilder en uitvinder geboren 27/04/1791 en gestorven op 02/04/1872.

Vanaf 1827 tot 45 was hij voorzitter van de Nationale Academy van Design in New York.

De eerste telegram lijn, van Washington naar Baltimore werd gebouwd in 1843.

De eerste telegram ooit 27/5/1844.

 

 

A   .-

B   -...

C   -.-.

D   -..

E   .

F   ..-.

G   --.

H   ....

I   ..

J   .---

K   -.-

L   .-..

M   --

N   -.

O   ---

P   .--.

Q   --.-

R   .-.

S   ...

T   -

U   ..-

V   ...-

W   .--

X   -..-

Y   -.--

Z   --..

0   -----

1   .----

2   ..---

3   ...--

4   ....-

5   .....

6   -....

7   --...

8   ---..

9   ----.

Fullstop   .-.-.-

Comma   --..--

Query   ..--..

Dit is een voorbeeld van een simpel Morse Code Tabel.


Waarvoor word Morse code momenteel bij gebruikt ?

Informatie uitwisseling tussen twee computers, een fax machine, en natuurlijk de luchtvaart in de begin jaren meer bepaald in navigatie.

De eerste radio navigatie hulp was de vier-richtings radio baken, welke ontstond in 1929. Vier torens geplaatst in een vierkant zonden de letters A en N uit in Morse code. De piloot die nabij 1 van deze vier torens vloog in de richting van dit vierkant kon enkel een A of N horen in korte en lange signalen heren van de code. De signalen werden luider of stiller naarmate hij naar of weg vloog van een van de vier zendtorens die zich elk op een hoek van dit vierkant bevonden. Wanneer hij links of rechts af draaide hoorde hij snel een andere letter die werd verzonden, dit vertelde hem welk kwart hij binnen vloog. De signalen liepen uit, zodat op bepaalde punten ze elkaar overlapte. Daar waar de A en N signalen samensmolten, de Morse code signalen klonken als een stabiel gezoem, visualiseerde zo een audio koers voor de piloot. Tenminste 90 van deze stations waren actief in 1933, ongeveer 322 Km (200 Mijl) van elkaar langs 28.968 Km (18.000 Mijl) lang systeem van verlichte torens en draaiende bakens. Helaas, bergen, mineraal stortplaatsen, treinrails, en zelfs atmosferische storing van de opgaande zon kon deze signalen storen. De A & N zijn momenteel verandert in FROM en TO in de VOR instrument. Gemonteerd in een Cessna of een Piper. Dus je ziet maar, Morse code is levendiger ooit tevoren!


In het begin werd het systeem natuurlijk gebruikt voor lange afstands communicatie. Hier onder ziet u enkele van de dingen die gebruikt werden om het mogelijk te maken signalen te verzenden. En eveneens een systeem bouwplan.


Als u meer wenst te leren over Morse code bekijk deze internet connectie's om de bodem van deze pagina! Geniet van je surf!


Graag meer informatie?!


http://c2.com/~ward/morse/morse.html

http://www.ac6v.com/morseaids.htm

http://www.ac6v.com/morseprograms.htm 

ga naar de onderkant van deze site start-pagina en oefen jouw naam of SOS in Morse code, je weet maar nooit!   http://www.philtulga.com/morse.html 

 (c) 2004 www.simbuilder.be

Created by See3D.be