Een beetje geschiedenis

Het idee om Simbuilder uit de grond te stampen is allemaal begonnen terwijl ik aan het werken was op de Nationale Luchthaven van Belgie, Brussel Nationaal met andere woorden, aan 1 van de DHL Airbussen A300-B4 Cargo toestellen, waaraan ik toen werkte. (Tot Juni 2007). Toen plotseling ik en m'n collega's geconfronteerd werden met een grote groep bezoekers die aan boord van ons toestel een kijkje in de cockpit kwamen nemen. En dit s'nachts, slapen die simmers dan nooit?! Ik begon een gesprek met enkele van hun. Ze vertelde me dat ze allen van één simulator club waren, genaamd;

Flight Simulator Club Belgium.


 

(Click for link)

Niet minder dan drie dagen later werd ik lid van hun club!! Op hun site vond ik een forum, dus begon ik te posten en ondekte dat er veel mensen waren die bezig waren met het bouwen van hun eigen cockpit of zelfs een simulator dat bewoog met 1 of meer assen der beweging. Home-builders zeg maar!!
Ik vernam dat ze vele problemen hadden met het vinden van hun onderdelen om een professioneel ogende sim te kunnen bouwen. Dit was het moment dat ik het idee kreeg om verdeler te worden van onderdelen die nodig zijn voor een cool ogende en actieve vlucht simulator vermits ik in de luchtvaart actief was en ben. Maar hier was meer kapitaal mee gemoeit dan eerst verwacht. Eigenlijk had Simbuilder zijn eigen idee hoe een sim er moest uitzien en bewegen, en geen van beide kwam overeen met het geen dat al op de markt was! Tijd voor de sim die een nieuw tijdperk zou inluiden, de S.V.S.! Of voluit, de Simbuilder's Virtual Sphere breekt met alle wetten aangaande zwaartekracht!!! Dit is en zal de simulator worden die jouw letterlijk ondersteboven zal brengen. En waardoor de sim ervaring 1000 maal intenser zal worden ervaren, dan ooit voorheen. Loopings, barrel rols, you name it, alle manoeuvres zal je aan de lijve onderGAAN !!! 

Effe een beetje insite info: niet verder vertellen hé, maar Simbuilder heeft vliegziekte, maar wat is dit eigenlijk? Wel reisziekte is in eerste instantie “a pain in the ass!”, maar hoe komt het dat iemand ziek word tijdens een trip?

Wanneer je reisziek bent heb je een misselijk en draaierig gevoel. Het gevoel ontstaat tijdens het reizen met bijvoorbeeld een auto, boot of vliegtuig. Door het bewegen en schommelen van het vervoermiddel zijn de signalen van het evenwichtsorgaan (dat versnelling en beweging registreert) ten opzichte van de horizon niet met elkaar in overeenstemming. Deze verschillen in beweging prikkelen het braakcentrum waardoor je misselijk wordt.

Wanneer de bewegingen ophouden (bijvoorbeeld wanneer het vervoermiddel stopt, en jij liefst uitstapt), verdwijnen de klachten meestal ook meteen.
Overigens kan je in elk schommelend vervoermiddel reisziek worden, zelfs bij het berijden van dieren!!! (paard, olifant, kameel, you name it!).

Hoe zit dit dan ten opzichte van de S.V.S. hoor ik je vragen?! Wel, in de S.V.S. zat je maag initieel in het centrum van alle bewegings assen! Resultaat is dan dat je maag, beweging registratie input geeft naar je hersenen, dat je stil staat!!! Je word dus NIET ziek! Prachtig waarachtig, je kun 360° ronddraaien in en bol als het ware, zonder de vervelende eigenschap ziek te worden!! Zoals menig gamer werd bij het spelen van “Wolfenstein 3D” gewoon achter zijn  desktop, op een stomme bureau stoel!

Maar, dit heeft één groot nadeel. Wanneer je in staat wil zijn G-krachten te ontwikkelen( hoe klein ook) moet je net uit het center van alle assen der beweging gaan! Dat wordt dus reispilletjes nemen! biggrin“To be continued….”

“Captain, your cleared for take-off !”.(c) 2004 www.simbuilder.be

Created by See3D.be